Öğrencilerimiz Kaan Kalaycı ve Beyza Nur Özdamar’ın Başarısı

ÇEVKO Vakfı geleneksel Yeşil Nokta Ödülleri kapsamında düzenlenen “2.Yeşil Nokta Öğrenci Ödülleri ve 12. Yeşil Nokta Basın Ödülleri”, 19 Aralık 2023 tarihinde gerçekleştirilen törenle sahiplerini buldu. Ödül töreninde, 17 farklı üniversiteden 12 proje, 3 farklı kategoride Yeşil Nokta Öğrenci Ödülüne layık görüldü. Atık Yönetim Sistemi ve Uygulamaları Kategorisi’nde birincilik ödülünü, danışmanlığını Merkezimiz Müdür Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi İbrahim UYANIK’ın yürüttüğü, “ATTIK” projesi ile Erciyes Üniversitesi Eczacılık Fakültesi öğrencileri Kaan KALAYCI, Beyza Nur ÖZDAMARkazandı. Proje fikrinin, ilaç endüstrisinin çevresel etkilerini araştırırken ilaç atıklarının büyük bir atık kaynağı olduğunun fark edilmesiyle ortaya çıktığını ifade eden öğrencilerimiz, proje kapsamında geliştirdikleri atık yönetim sistemi uygulaması ile ilaç ambalajlarını ve son kullanma tarihi geçmiş ilaçların tasnifinin sağlanması, mobil uygulama ile hastaların son kullanma tarihi yaklaşan ilaçlarını takip etmeleri ve düzenli alması gereken ilaçları kontrollü bir şekilde almalarına destek olunması ve uygulama içerisinde özel olarak tasarlanan geri dönüşüm oyunuyla çocukların ve gençlerin geri dönüşüm bilincine katkı sağlanmasının amaçlandığını ifade etmişlerdir. Öğrencilerimizi tebrik eder, başarılarının daim olmasını dileriz.

02 Ocak 2024 Salı